2017. szeptember 23., szombat, Tekla és Líviusz napja van, holnap Gellért és Mercédesz napja lesz.
Nemcsak kenyérrel... Lélek a művészetben

Irodalom, zene, képzőművészet... osszuk meg egymással, ha lélekemelővel találkoztunk!

Lélek a művészetben rovatunk keretében Kovács Ilona testvérünk hétről-hétre tár elénk a vasárnapi, ünnepnapi evangélium jegyében született képzőművészeti és zenei remekműveket.

 

 Kedves Ilona!

 Sajnáljuk, hogy rövid ideig nélkülöznünk kell az összeállításaidat!

 Viszont, ezúton is kérem Gondviselőnket, hallgassa meg kérésünket. Tegye lehetővé a mielőbbi gyógyulásodat és visszatérésedet ehhez a szolgálathoz is!

 Isten áldjon!

 Szeretettel egy hűséges olvasód:-)

 

"Kedves Testvérek!

Általam nem tervezett (pontosabban: nem általam tervezett) események miatt néhány hétig nem tudom küldeni a vasárnapi evangéliumi részekhez a képeket és írásokat.

Bízom benne, hogy a Gondviselő terveiben az (is) szerepel, hogy ezt a vállalásom később folytathatom.

Amint lehet, jelentkezem.

 

Szeretettel:

Ilona"

 

Kedves Testvérek!

A vasárnapi szentmisén Máté evangéliumából az első kenyérszaporítás történetét halljuk (Mt 14,13 - 21).

Jézus, miután tudomására jutott Keresztelő János halála, hajóba szállt, hogy elhagyja a környéket és egyedül legyen. A nép azonban gyalogosan utána ment a városokból. Mire Jézus megérkezett, már nagy tömeg várta. A sok embert látva megesett rajtuk a szíve és meggyógyította betegeiket. Közben beesteledett. A tanítványok figyelmeztették a Mestert, hogy bocsássa el a tömeget, mert nincs mit enniük.

Jézus azonban, ahelyett, hogy elküldené őket, meg akarja vendégelni a sokezer embert. Ő tudja, hogy mit fog végbevinni, de ehhez szeretné a tanítványok segítségét igénybe venni. Azt akarja, hogy tevékeny résztvevői legyenek a csodának.  Az apostolok még kishitűek, hiszen csak öt kenyerük és két haluk van. Jézus nem vitatkozik, nem kezd el magyarázni, hanem csak ennyit mond: "Hozzátok ide!"

 
További cikkeink...
Keresés
Naptár
<<  Szeptember 2017  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930